Extreme toename verwacht in versturen kerstkaarten

Extreme toename verwacht in versturen kerstkaarten

Voor het eerst sinds jaren wordt er geen daling maar een stijging verwacht in het aantal verstuurde kerstkaarten. Dat stelt Sietze van der Wal van Kerstkaartenfabriek.nl: “Sterker nog, we zien momenteel al meer verkopen dan voorgaande jaren.”

Het lijkt erop dat we tijdens de coronacrisis elke gelegenheid aantrekken om elkaar een kaartje te sturen. Zo klommen we in maart massaal de pen in, om elkander een hart onder de riem te steken waardoor het percentage van verstuurde wenskaarten met meer dan 250% steeg in vergelijking met vorig jaar. Om nog maar niet over de zogenoemde paaskaarten te spreken. Ook deze namen zichtbaar toe in populariteit.

Een extreme groei in het aantal verkochte en verstuurde kerstkaarten ligt daarom in lijn der verwachting. “Naast dat we verwachten dat meer mensen een kerstkaartje gaan sturen. Lijkt het wel of men, eerder dan andere jaren, bezig is met kerst en de daarbijbehorende kerstkaarten. We zien namelijk nú al een ruime verdubbeling in het aantal verkochte kerstkaarten. Ook proefdrukken namen de afgelopen weken enorm toe en dat resulteert natuurlijk in een hogere omzet. Deze is namelijk, invegelijking met vorig jaar, zo'n 146% gestegen", aldus Sietze.

De verklaring hiervoor is volgens Van der Wal heel voor de hand liggend: “Met een kerstkaart wensen we onze naasten niet alleen een fijne kerst maar ook een voorspoedig nieuwjaar en ik denk dat we dit jaar iedereen wel een beter 2021 willen wensen, toch?”.

--------------------

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie: Bij publicatie van dit persbericht Kerstkaartenfabriek.nl vermelden en linken naar https://www.kerstkaartenfabriek.nl/.
Contact: info@kerstkaartenfabriek.nl 
Beelden: wetransfer

Kerstkaartenfabriek is onderdeel van Sparkles BV. welke al jaren marktleider is op het gebied van online kaarten voor verschillende levensmomenten. Denk hierbij aan: geboortekaartjes, trouwkaarten, uitnodigingen en rouwkaarten. Kerstkaartenfabriek is één van Europa’s grootste online webwinkels voor kerstkaarten en biedt een immens scala aan verschillende soorten (zakelijke) kerstkaarten. Kerstkaartenfabriek staat bekend om haar gebruiksvriendelijke editor, waarmee je jouw kaart zelf gemakkelijk persoonlijk maakt. Een team van professionele designers ontwerpen doorlopend nieuwe kaarten en collecties zodat er voor iedereen een mooie en passende kerstkaart te vinden is.